Ibunya Seorang Muslim! Shah Rukh Khan Dedahkan Kisah Sedih Tentang Dia dan Ibunya Buat Anda Menangis…

Ibunya Seorang Muslim! Shah Rukh Khan Dedahkan Kisah Sedih Tentang Ibunya Buat Ramai Menangis Subahanallah! sedihnya..

INILAH WAJAH IBU SHAH RUKH KHAN iaitu Lateef Fatima Khan yang merupakan seorang muslim..

Wajahnya jarang kita tengok..inilah kali pertama Shah Rukh Khan mendedahkan gambar ibunya di ulang tahun ke 74 ibu pelakon tersohor bolywood ini.

walaupun ibunya sudah tiada Shah Rukh Khan tetap mengingati ibunya. Aktor tampan Shahrukh Khan sepertinya sedang dilanda rasa emosional yang teramat dalam. Namun dia masih boleh menyembunyikan perasaan tersebut dengan sedikit gurauan yang namun dikemas seolah hal yang serius.

Momen istimewa yang membuat Shah Rukh Khan merasa sedikit emosional tak lain dan tak bukan adalah hari ulang tahun ibunya yang jatuh pada Rabu (1/7). Tidak hanya berdiam begitu sahaja, seperti anak-anak yang lain, Shahrukh Khan pun akhirnya berkicau akan hal ini.

“Dia hari ini seharusnya berusia 74 tahun dan aku mungkin akan ditampar kerana sudah memberitahukan usianya. Hari ini adalah hari yang bahagia,” tulisnya.

Tidak hairanlah jika pelakon ini begitu terkenal diseluruh dunia sehingga mendapat gelaran Datuk di Malaysia jika beginilah sikapnya kepada ibunya yang sudah lama meninggal dunia. Hanya anak durjana sahaja yang tidak sayangkan ibunya.

Ibu dan Bapa Shah Rukh Khan, Ketika Berkahwin

Ibu bapa Shah Rukh Khan sebenarnya seorang muslim. Apabila ditanya berhubung dengan agamanya, ini adalah jawapan dari Shah Rukh Khan:

“Saya bukan agama dari segi bacaan namaz [doa] lima kali tetapi saya Islam. Saya percaya pada rukun Islam dan saya percaya bahawa itu agama yang baik dan disiplin yang baik”

KISAH SEDIH SHAH RUKH KHAN BERSAMA IBUNYA

Hot!!!  Viral Gambar Penuh Lisa Surihani Seluar Pendek Menampakkan Peha Gebu Sampai...

Fatima meninggal pada 15 April 1991. Ia menderita septicemia, keracunan darah yang tisak boleh dirawat lagi. Sebelum koma, Fatima sentiasa mengingatkan Shah Rukh Khan untuk terus mengejar impian Bollywood-nya. Di hospital, Shah Rukh dan Fatima menonton salah satu episode filem Shah Rukh yang berjudul Circus. Lantaran kesakitan, Fatima tak paham sangat ceritanya. Kejayaan anaknya tidak pernah dapat dilihat oleh Fatima, kerana dia pergi terlebih awal sebelum Shah Rukh Khan mengecapi keyaan seperti hari ini.

Bagi diri Shah Rukh Khan, dia sangat terpukul dengan situatasi seperti ini. Ia masih belum merelakan ibunya meninggal. Dia berfikir, seseorang meninggal ketika dia berbahagia. Maka Shah Rukh pun berusaha membuat ibunya tak bahagia. Shah Rukh membisiki Fatima yang koma hal-hal buruk agar ibunya tak meninggal. Seperti: jika ibunya meninggal, hidup Shah Rukh akan menjadi lebih buruk, akan gagal sebagai aktor, dan lain-lain. Tapi ibunya tetap meninggal. Akhirnya, ia merelakan kepergian Fatima, ibu yang tercinta, fan pertama dalam hidupnya.

Shah Rukh Khan lalu tenggelam dalam depresi hidup. Tak mahu makan dan minum. Sama seperti ketika Meer Taj Mohammad, ayahnya, meninggal. Shah Rukh enggan menulis puisi lagi. Belum lagi permasalahan ekonomi yang melanda keluarganya lantaran biaya rawatan Fatima yang besar.

Tekad selepas itu, Dua minggu kemudian, Shah Rukh berkemas dan pergi menuju Mumbai. Dia memutuskan nekad menerima kontrak filem, yang awalnya dia tolak kerana mengikuti anjuran kawannya. Shah Rukh menerima kontrak filem apa pun yang diberikankan.Semuanya kerana ingin melupakan apa yang berlaku dalam dirinya. Bermula dari titik itu… kehidupannya kini berunah 100 peratus. Ibu sumber inspirasi…

Keluarga Shah Rukh Khan Kini

Begitulah kisah Ibu dan seorang anak… cerita ini telah dikongsikan oleh Shah Rukh Khan semasa satu rancangan Bual bicara bersama beliau.

Hot!!!  10 Tips KENALI PERSONALITI Wanita Ikut Jenis dan Bentuk Payudara nya

Incoming search terms:

admin