INILAH GAMBAR SELFIE PALING TERUK DI DUNIA, GAMBAR NO. 5 PALING RARE…

Inilah gambar SELFIE paling dikecam dan teruk di DUNIA. SELFIE menjadi fenomena dunia kini. Ramai yang melakukannya sehari-hari. Tapi adakah anda tahu ada seldie yang tidak patut dilakukan apatah lagi dikongsi.

Kami, Sumber Info Malaysia kongsikan gambar selfie yang penah menjadi fenomena dan kecaman dari netizen dunia. Ingat berselfie itu seronok tapi jangan pula jadikan ia sebagai habit teruk. Kita Mulakan :

1. Selfie Remaja Wanita Ini Dengan Binatang Buruannya.

Gadis dari Amerika ini ” Kendall Jones” menjadi perbincangan satu waktu dahulu. Mahasiswi “Texas Tech University” ini berkongsi gambar selfie binatang buruannya seperti Singa, GAjah dan lain-lain di akaun facebook. Beliau di kecam teruk oleh pecinta haiwan. Pihak Facebook telah menutup dan menghapus terus akaun gadis ini.

2. Polis Selfie Di Depan Orang Yang Ingin Bunuh Diri

Berlaku di atas jambatan Selat Bosphorus, Turki. Polis datang untuk menyelamatkan seorang lelaki yang ingin bunuh diri. Tetapi yang kelakarnya polis ini masih sempat lagi berselfie… hahaha. Ini amat memalukan dunia polis Turki bila perkara ini disebarkan. Banyak komen netizen yang mengutuk sistem Polis Turki selepas itu.

INI SELFIE LAGI MEMALUKAN…

3. Selfie Doktor Malaysia Pegang Kelamin Pesakitnya

Doktor ini sempat popular di Malaysia satu ketika. Terlihat gambar doktor memegang kelamin pesakit ini berlaku di Johor. Kebodohan doktor muda ini telah dikutuk oleh natizen di Malaysia malah dunia juga. Amat memalukan profesion kedoktoran betul!

4. Petugas Ambulan Selfie Dengan Pesakit Yang Tenat

Callous Tatiana Kulikova, berusia 25 tahun selfie kurang ajar dengan pesakit didalam ambulan. Sikap kurang ajarnya itu nampak dengan gambar selfie yang dia kongsikan. Perkara ini telah diketahui oleh pihak hospital tempat kerjanya. Akhirnya dia di berhentikan 24jam.

Hot!!!  Kurang Ajar, Pemandu Grab Ini Selamba ‘Bodohkan’ Pelancong China

5. Selfie Doktor Tiup Lilin Saat Sedang lakukan Pembedahan Pesakit

Berlaku di Korea Selatan. Ramai rakyatnya yang gemar melakukkan pemedahan kosmetik. Gambar Selfie ini diambil saat jurawat membuat suprise pada doktor yang sedang melakukan implan buah dada. Masih sempat lagi. Natizen mengutuk perkara begini, kerana saat ini adalah saat penting antara pesakit dan doktor.

INILAH SELFIE PALING TERUK DIDUNIA!!!!

6.SELFIE SEORANG IBU MEMBERI ANAKNYA ROKOK UNTUK DIHISAP

Akaun Facebook milik VE ROYY ALVERO GA. Gambar yang paling-paling dikutuk oleh natizen dunia. Ada ke patut dia buat gambar selfie anaknya tengah merokok.. kecik lagi budak tu kot. Gambar itu terus dihujani maki, hujah dari netizen.
Namun menurut Ibu tersebut, rokok itu tidak benar.. tipu semata-mata. Mankan tipu..nampak sendiri baranya masih ada.

Oleh itu semua, Selfie itu tak salah… bergambarlah puas-puas. Tapi kena ingat jangan suka-suka nak kongsi. Apa dah jadi?

SHARELAH!!!

admin