LELAKI Kena Ikut Pantang Larang Ini Kalau Nak Kuat Tenaga Batin

Semua ini petua untuk kuatkan tenaga batin dan pantang larang yang telah diajarkan oleh nenek moyang kita, adalah bertujuan bukan untuk tenaga batin sahaja tetapi kesihatan menyeluruh. Setiap larangan tersebut disampaikan daripada generasi ke generasi mengikut pengalaman generasi Melayu turun temurun yang mungkin telah dikaji baik dan buruknya.

Untuk lelaki yang ingin menjaga kesihatan tenaga batin agar tidak mengalami lemah syahwat atau “tewas awal”, haruslah baca dan amalkanlah pantang larang dibawah ini. Yang masih belum berkahwin pun tak salah juga, boleh sahaja mengamalkan serta mengikuti pantang larang ini syaratnya jangan pula melibatkan hubungan kelamin.

Antara pantang-larang yang popular pernah dikongsikan dan diwarisi dari generasi ke generasi adalah:

1. Jangan amalkan minum air batu kerana ia akan mengakibatkan zakar menjadi sejuk serta lembik. Akibatnya zakar akan berasa ngilu apabila bersama dengan isteri. Batang zakar harus sentiasa dalam keadaan panas.
2. Usah amalkan memakan makanan bersifat sejuk atau telah sejuk dan dibekukan. Ia boleh mengakibatkan air mani cair dan terpancut awal.
3. Jangan makan nasi berulamkan air. Minum air hanya setelah anda selesai makan nasi, melainkan jika tercekik. Kesannya sama seperti apabila anda minum air batu.
4. Jangan terus minum air selepas makan nasi, minum hanya setelah 2 minit suapan terakhir. Samalah seperti panduan yang ketiga.
5. Jangan hembus nafas ketika minum, sebaliknya anda perlu tahan nafas. Ini membantu anda untuk mengelakkan dari mudah lelah ketika bersama isteri (jimak).

Jadi tak susah kan petua yang diberikan? Ada yang cakap benda remeh macam ini mengarut sahaja tetapi tak salah untuk anda mencuba untuk mengetahui jika petua ini berhasil ataupun tidak. Bak kata orang dahulu kala, orang tua lebih dahulu makan garam dari kita.

Hot!!!  Awas Jika Anda Mengalami Sakit Kemurungan dan Stress!

SUMBER 

admin