Rayuan BR1M 2017 Sila Semak Bank Anda Sudah Terima Duit Sejak Semalam

Posted on

Bayaran bagi rayuan BR1M 2017 : Bila Tarikh Pembayaran Masuk Akaun Bank BRIM 2017 dan bayaran rayuan diterima? Sila semak segera. Akaun bank anda telah mula dimasukkan wang BR1M sejak semalam. Moga kesulitan selepas menghadapi musim perayaan dapat berkurang.

Gambar di atas ini, adalah adalah sebahagian daripada contoh bayaran masuk BR1M ke ke akaun penerima BRIM sebelum ini.

Seperti tahun-tahun sebelumnya, cara pembayaran semakin diperkemaskan bagi membolehkan penerima mendapat pilihan untuk menerima duit BRIM dengan cara yang lebih mudah dan senang.

Dimaklumkan pembayaran Bantuan Rakyat 1 Malaysia akan dilakukan secara berperingkat-peringkat pada tarikh yang telah ditetapkan untuk siri tahun 2017 kali kepada kalangan pemohon baru, penerima sedia ada. Baik daripada kumpulan bujang, kumpulan pendapatan isi rumah mahupun penerima bantuan e kasih yang status permohonan mereka lulus dan berjaya berdasarkan syarat kelayakan yang telah ditetapkan.

Bersama-sama ini Berita Semasa ingin kongsikan agihan dan jadual bayaran masuk BR1M 2017 berdasarkan tarikh pembayaran BRIM yang telah ditetapkan mengikut kategori masing-masing. Jikalau ada sebarang perubahan, Berita Semasa akan kemaskini daripada masa ke semasa.

Tarikh Bayaran BR1M 2017 : Jadual Bayaran BRIM Masuk Bank

Anda boleh terus berhubung terus dengan talian bebas tol 1800-88-2716 (LHDNM) atau 03-8882 4565/4566 (Kementerian Kewangan Malaysia) ataupun hantar kepada emel ke br1m@treasury.gov.my

Untuk makluman anda juga, keputusan dan status permohonan anda akan akan juga dihantar teris ke rumah kediaman anda sebagai rujukan bersama.

P/S : Semoga pembayaran dan bayaran masuk BRIM 2017 kali ini dapat membantu sedikit membantu anda sebulan dua ini, bagi membayar tunggakan saman trafik, bil-bil Astro, Elektrik, Internet, barangan anak-anak kecil anda dan sebagainya.

Hot!!!  Padah Tertinggal Bag Berisi ATM, IC & Nombor Pin Pulak Pakai Tarikh Lahir

PP/S : Bagaimana pula dengan anda, ada yang sudah menerima bayaran BR1M 2017 masuk ke akaun bank Alliance, Affin, Agro, Ambank, RHB, Standard Chartered, Hong Leong, Bank Islam, Bank Rakyat, CIMB, CitiBank, Maybank, OCBC, Al rajhi, Bank Muamalat, BSN, Public Bank anda?

 

Incoming search terms: